Liten partyhatt

Ikväll ska jag på nyårsfest med hattema men den hatt som jag beställt kom aldrig så det blev till att snabbt sno ihop en egen kopia av den ursprungliga. Ska du också det men inte har något att ha på knoppen? Gör sjläv en liten blingig minihatt!

Ingredienserna är tre bitar (se oven) i tunn kartong. Mät ut så att remsan når minst hela vägen runt den lilla rundeln. Dessutom behövs glitter, superlim, tejp, sax, en gammal pensel som man kan slänga sen och eventuella dekorationer.

Linda remsan ett varv med lite överlappning runt den minsta rundeln. Att tejpandet syna osv. gör inget, det syns inte sen. Lägg i sådana fall kraft på att få det slätt utan några fula tejpvalkar.

Pensla ut superlim över de båda delarna (på den stora rundeln räcker det med ena sidan, på delen ovan räcker det utanpå) Häll sedan på en massa glitter. Snåla inte, överflödet skakar man av sedan.

Klipp upp ett kryss med saxen genom den största rundeln.

Vik in flikarna som blir, sätt på hattens överdel och tejpa fast flikarna på insidan på hattöverdelen.

Done! Dekorera eventuellt, jag satte på ett band som jag knöt ihop i en rosett. För att sätta den i håret, fäst ett bra hårspänne på undersidan.

Pyssel | | Kommentera
Upp
hittarecept.se