Göra med överblivna pepparkakor efter jul

Det är det säkerligen fler än jag som funderar på och av mina stora hjärtan som var kvar blev det två saker. Pepparkakosbollar som är en ny grej samt crunch att toppa nyårsglassen med. Ett hett tips är ju annars en pepparkakscheesecake. Supergott!
 
 
Pepparkakscrunch 
Krossa pepparkakorna med en mortel och blanda med smält smör. Finfint att toppa en dessert med eller strö på lite yoghurt som mellis. 

 
 
Pepparkaksbollar ca 30 st
Ca 5 dl krossade pepparkakor
75 g smält smör
1  dl starkt kaffe
3 msk kakao
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjöl
1 dl havregryn 
 
Blanda allt och tillsätt ev mer havregryn tills degen är samma konsistens som chokladbollssmet. Rull till bollar. Jag doppade mina i pärlsocker, strösocker, kokos och kakao. 
 
 
 
 
Recept | | Kommentera

Sista dagen på året

 
Nyårsafton är det minsann idag och det är våran förlovningsdag. Tänka sig att det var hela sju år sedan nu, woooops! Vi brukar inte fira det med buller och brak, bara vara lite extra glada. Typ. Så imorses blev det kaffe på sängen och en liten present (hade köpt ett gäng whiskeystenar till honom).
 
 
Fast innan dess hade jag varit vaken några timmar och gjort pedikyr framför brasan. Fotbadade, filade och gjore inpackning på fötterna. Världens bästa huskur ska ni få recept på snart! Det blev lite grönglittriga nyårstassar...
 
 
Sedan rensade jag lite skor i förrådet, jag har oceaner av vinterskor men använder inte alla så detta är en liten del av dem. Nu ska det säljas av så att någon annan får använda dem istället för att de ska ta plats i mitt förråd...
 
 
 
Det är så härligt att vara hemma när det är ljust ute, ovanligt såhär års! 
 
 
 
Jag slog in lite nyårsgodis.
 
 
 
Sedan kaklade vi på den lilla toaletten. Det sista som faktiskt är kvar att renovera på huset! Ni som hängt med ett tag kommer kanske ihåg att det är vår favoritsysselsättning på nyårsafton just...
 
 
Sen rök även julnaglarna all världens väg och blev ersatta av silverglitter! Redo för kvällens firande! 
Mitt liv | | En kommentar

Mrs Piggis

 
Jag är helt lyrisk över vilken effekt mina kosttillskott verkar ge. Jag lägger mig vanligtvis dötrött vid tio och sover till halv sex, alltså 7,5 timme. Nu märker jag att jag är mer kvällspigg vilket inte hänt sedan jag var tonåring (och hade hormonerna i balans) och sover 1-2 timmar mindre varje natt.
 
 

Nu på lovet får jag alltid tre-fyra timmar ensam på morgonen när jag går upp och tänder en brasa, knäpper på Nyhetsmorgon när det börjar och fixar lite med bloggen och webshopen samt gör iordning efter kvällen innan. Vi ser ofta en film på kvällen och går oftast direkt i säng efter det; tycker det är bättre att puffa kuddar, vika filtar och ställa in disken i maskinen morgonen efter. Det är ju ingen som ser stöket under natten ändå!
 
 
Outfits | | Kommentera
Upp
hittarecept.se