Göra med överblivna pepparkakor efter jul

Det är det säkerligen fler än jag som funderar på och av mina stora hjärtan som var kvar blev det två saker. Pepparkakosbollar som är en ny grej samt crunch att toppa nyårsglassen med. Ett hett tips är ju annars en pepparkakscheesecake. Supergott!
 
 
Pepparkakscrunch 
Krossa pepparkakorna med en mortel och blanda med smält smör. Finfint att toppa en dessert med eller strö på lite yoghurt som mellis. 

 
 
Pepparkaksbollar ca 30 st
Ca 5 dl krossade pepparkakor
75 g smält smör
1  dl starkt kaffe
3 msk kakao
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjöl
1 dl havregryn 
 
Blanda allt och tillsätt ev mer havregryn tills degen är samma konsistens som chokladbollssmet. Rull till bollar. Jag doppade mina i pärlsocker, strösocker, kokos och kakao. 
 
 
 
 
Recept | |
Upp
hittarecept.se