HalvÅtta Hos Mig: Recept (lchf)

Fördrink: Ljusrosa rosédröm med färska hallon. _MG_8499 Tilltugg: Crostini (ej lchf) med parmaskinka, svartmögelost samt oliver eller plommontomat toppat med smörgåskrasse._MG_8529FörrättLiten ostkorg med rosig räkröra toppad med stenbitsrom, rödlök och egenodlad smörgåskrasse 8 portioner 8 skivor färdigskivad ost 200 g skalade räkor 1 dl majonnäs 1 dl kvarg 1 liten rödlök salt och peppar Garnering: stenbitsrom, hackad rödlök, krasse, dill och citronolja till dekorering Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt. Lägg ut färdigskivad goudaost på plåt. Sätt in i ugn på 200 grader och ta ut när det börjat bubbla och fått lite färg. Låt svalna lite men var försiktig så de inte hinner stelna. Ta sedan upp med stekspade och lägg över ett upp och nervänt snapsglas. Låt torka. Fyll sedan ostkorgarna med räksalladen och toppa med garnering. _MG_8525 Varmrätt: Ugnsbakad lax under täcke av pepparrotsréme. Serveras med fräscha vårprimörer och len, grön sås. 8 portioner
  • 1,2 kg färsk laxsida som du delar till 8 filéer
  • 200 g färskost+1 dl färskriven pepparrot+salt+citronpeppar
  • Valfria primörer, jag valde sockerärtor, gröna bönor, morötter, rödbetor, sparris, selleri och polkabetor
Lägg laxen i en ugnsfast form. Blanda ihop färskostsröran och bre det över fisken. Lägg de ansade primörerna i annan form och sprinkla olivolja med citronsmak och havssalt ovanpå. Sätt in båda formarna i tjugo minuter på 200 grader. Gör under tiden såsen:  2 dl turkisk yoghurt 1 dl majonnäs en skvätt mjölk 2 väl mogna avokado 1 dl dill citronpeppar+salt Mixa ihop alla ingredienserna och klicka upp! Toppa gärna med citron och något grönt. _MG_8533 Dessert: Ljuvligt ljuslila blåbärsmousse med touch av mörk choklad toppad med färska blåbär 8 portioner 8 gelatinblad 4 dl blåbär 2 msk kakao 1 msk pressad citron
 10 dl grädde
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Mixa blåbären och koka ihop med citronen och kakaon en halvminut. Ge grädden ett uppkok i en annan kastrull, ta sedan av från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och tillsätt blåbärspurén. Fyll försiktigt upp smeten i små glas på  en bricka. Ställ in brickan i kylen i några timmar, tills pannacottan stelnat. Toppa med färska blåbär och lite sukrin melis._MG_8517
Recept | |
Upp
hittarecept.se