Mina favoritdesserter lchf

 
Yoghurtpannacotta 4 port
 
4 dl grädde
4 dl mild naturell yoghurt
4 gelatinblad
1 vaniljstång
2 msk sukrin (annars någon smaksättning, blir lite smaklöst annars)
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg frön och stång i en kastrull med grädde och sukrin, låt koka upp. Smält ner gelatinbladen i grädden och sila.
Blanda med yoghurt och häll upp i portionskoppar, låt stelna i kyl minst 3 timmar. Toppa med färska bär!
 
 
Nyttigare glass
 
6 ägg
6 dl naturell yoghurt
vaniljpulver
smaksättning
 
Vispa äggen med vaniljpulvret och smaksättningen.
Jag valde kakao till chokladglassen och sedan toppade jag med hackat sockerfri choklad samt havssalt.
Den andra glassen fick saffran samt riven bittermandel och mandelarom.
Tillsätt yoghurten. Frys ner.
Ät med gott samvete! 
 
 
Chokladmousseglass 1 port


1 äggula

1 dl grädde

40 g sockerfri choklad

Vispa äggulan. Vispa även grädden fast och rör i äggulan. Smält chokladen och rör försiktigt ner den i en tunn stråle. Frys i en liten form och rör ev. några gånger medan den fryser. 

 
 
Recept | |
Upp
hittarecept.se