Vinterkrans

 
 
En grön vinterkrans på baststomme! Tycker det är en väldigt trevlig syssla att binda sig en vinterkrans och det är så lätt att få dem fina. Bara man har en stomme, förr gjorde jag alltid egna - inte att rekommendera! Köp en stomme att ha år efter år , absolut värt det då formen blir fin och så mycket enklare. Och så behöver man mycket grönt som bas. Hittade ett nytt användningsområde för mina tistlar som stått i vas inomhus men vissnat, de fick bli dekorativa mot den gröna botten. Enkelt men vintrigt.
Mitt liv | | En kommentar

Några av mina senaste pyssel

 
 
En liten förväntansfull tjej som väntar på att få gå ut i snön!
"De e nööööööööööö!!" Ja glädjen gick inte att ta minste på och direkt ut i snön för att åka pulka och pulsa runt. 
 
 
Tillverkade några små magnetbjörnar att ge bort till en kollega. Jag har själv en hel björnsläkt på min whiteboard men nu fick det bli några fler av en rund träskiva, en bit skinnimitation och en tuschpenna. 
 
 
 
Fåglarnas vintermat börjar så smått komma ut i buskarna pö om pö. Idag gjorde hängde vi ut denna; fröjd för öga och gom? Ringen böjde jag av najtråd och gjorde både en ögla på samt lät ändarna sticka upp längst ner på ringen så att äpplet gick att spetsa på. Runtom fick en tjock murgröna slingra och den håller bra utan vatten utomhus. 
Mitt liv | | Kommentera

Julkortsinspiration

 
 
 
Lite julkortsinspiration ... Även om jag inte skickar så mycket julkort själv så brukar jag göra några stycken ändå för att ha på lut om man går bort eller det mot förmodan bjuds till glöggkalas ;) 
I år blev det riktig producering med ett helt gäng kort som tillverkades i pysselrummet under några kvällar då det skulle bli en grej till jobbet. Vi ska nämligen fixa en adventskalender i personalrummet och varje dag ska det vara något som händer och en dag är det en giveaway med julkort, julklappsetiketter, inslagningspåsar och lite ditt och datt som man har nytta av. 
Grisen är tillverkad i pepparkakslera och doftar så gott!
Ingredienser:
1 kopp äppelmos
1 kopp kanel
1-2 tsk mald kryddpeppar (eller andra väldoftande julkryddor)
2 tsk flytande lim (ex. hobbylim, trälim osv)
 
Gör såhär:
Värm ugnen till 100 grader.
Rör ihop alla ingredienser till en smidig lera. Leran är lagom i konsistensen när det går att forma en boll av smeten. Tillsätt mer kanel om leran är för lös och mer äppelmos om leran är för torr.
Kavla ut leran till önskad tjocklek på ett underlag som gör det lätt att lyfta bort figurerna.
Stansa ut figurer med hjälp av kakmått eller på fri hand. Glöm ej att stansa ut hål för upphängning om det önskas.
Lägg figurerna på en plåt med bakplåtspapper
Låt figurerna torka i ugnen ca 2 timmar.
 
Mitt liv | | Kommentera
Upp
hittarecept.se