Ta tillvara på de sista pepparkakorna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cheesecake med crunch

75 g smör eller margarin 

25 pepparkakor 

Fyllning

280 g ädelost eller mögelost

2 dl crème fraiche/kesella

Gör såhär:

Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med plastfolie (för 12 port).

Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i en matberedare till ett smul. Blanda i matfettet. Tryck ut hälften av pepparkaksblandningen så att den täcker botten av formen. Ställ i kylskåp för att stelna.

Fyllning: Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast. Bred ut ostsmeten jämt på pepparkaksmulet i formen. Fördela resten av ”smulet” på osten . Platta till och ställ kallt.

Vid servering skär cheesecaken i kuber och servera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitt liv | |
Upp
hittarecept.se