No bake
No bake är väldigt smidigt när man vill slippa hålla på med ugn och grejer. Bara att blanda ihop och vispa liksom. Detta receptet har jag hittat hos hannasgofika och istället för lakritschoklad tog jag vanlig men det kan man ju välja vad man vill för smak helt enkelt. Det blev dagens fika på jobbet.
NO BAKE CITRONPAJ MED CHOKLADFLUFF
1 dl grädde
200g digistivekex
80g choklad
200g digistivekex
90g smält smör
10-20st jordgubbar
2 dl vispgrädde
0,5dl socker
0,5dl socker
0,75dl citronsaft + skalet från en citron
2st gelatinblad.
GÖR SÅHÄR:
GÖR SÅHÄR:
Chokladfluff
1. Värm upp grädden i en kastrull på spisen (låt det ej koka!)
2. Bryt chokladkakan i mindre bitar och ha ner i den varma grädden.
3. Låt all choklad smälta, häll sedan upp den i en skål, täck med plastfolie och ställ sedan in den i kylen i minst 5h. Vispa sedan upp det som vanlig grädde.
3. Låt all choklad smälta, häll sedan upp den i en skål, täck med plastfolie och ställ sedan in den i kylen i minst 5h. Vispa sedan upp det som vanlig grädde.
Botten:
1. Krossa kexen så det blir fina smulor med hjälp av matberedare eller liknande.
2. Smält smöret
3. Blanda ihop smöret och kexen, tryck sedan ut dom i en springform á 22cm med avtagbar kant
4. Ställ sedan in i kylen medans du gör resten av fyllningen.
1. Krossa kexen så det blir fina smulor med hjälp av matberedare eller liknande.
2. Smält smöret
3. Blanda ihop smöret och kexen, tryck sedan ut dom i en springform á 22cm med avtagbar kant
4. Ställ sedan in i kylen medans du gör resten av fyllningen.
Fyllning:
1. Skölj jordgubbarna
2. Skär dem i skivor och lägg dem i ett jämt laget på digestivebotten så det täcker hela.
Citronmousse:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Vispa ihop socker och philadeplhiaosten.
3. Värm på citronsaften och smält ner gelatinbladen
4. Låt det svalna lite och blanda sedan ner det i philadelphia-blandningen.
5. Riv ner skalet från en citron
6. Vispa grädden lagomt och vänd ner det i blandningen.
7. Häll smeten över digestivekexen i springformen och ställ in i kylskåpet i minst 2h.
1. Skölj jordgubbarna
2. Skär dem i skivor och lägg dem i ett jämt laget på digestivebotten så det täcker hela.
Citronmousse:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Vispa ihop socker och philadeplhiaosten.
3. Värm på citronsaften och smält ner gelatinbladen
4. Låt det svalna lite och blanda sedan ner det i philadelphia-blandningen.
5. Riv ner skalet från en citron
6. Vispa grädden lagomt och vänd ner det i blandningen.
7. Häll smeten över digestivekexen i springformen och ställ in i kylskåpet i minst 2h.


