Stort Glöggkalas

Med stor varning för en rejäl bildbomb så får ni bilderna från det glöggfikat som vi bjöd på i fredags! Hade planerat dubbelt för på söndagen när vi firade farmor så körde jag samma upplägg. Nu när man ändå ansträngt sig._MG_4987 Kanelbrowniegranar Bakade kakan i långpanna och skar ut granar när den svalnat.
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret. Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Låt kakan svalna och skär den sedan i granformar.  
_MG_4953 Vita chokladstjärnor gjorda i iskubsformar med torkad frukt som hackats._MG_4954 Skurna, franska pepparkakor som blev till söta björnar. _MG_4955 Hela släkten tomte-gubbar samlade!_MG_4960 Snöbollar gör man av cakepops som man doppar i vit choklad och rullar i kokos._MG_4961 Godisklubbor av rullade remmar som doppas i choklad och dekoreras med något fint strössel. Massor av små mini-pepparkakshus placerade jag ut lite här och där också. _MG_4964 Höga tårtfat har jag gjort att runda skivor som jag klätt i omslagspapper och trätt på stadiga papprör. Lite meckigt och ostabilt så den bästa idén är att göra av papperstallrikar och papp-muggar, hur lätt och bra som helst! Dekorera gärna med bollfransar eller annan dekor som passar._MG_4965Kakor och tårtor i mängder! _MG_4970 Liten jultårta av kladdig chokladbotten med krämig ganache emellan. Spacklad med pepparkaks-smörkräm och sedan täckt av kokos och sugarpaste-dekorationer. _MG_4972 Pepparkakscupcakes
  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 2 msk kardemumma
  • 2 msk kanel
  • 1 msk mald ingefära
  • 1/2 msk malen kryddnejlika
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och låt svalna. Vispa ohop med ägg och mjölk. Blanda ner det torra och klicka i muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Vispa ihop en frosting och spritsa på, dekorera med sugarpaste-figurer som fått torka.Gör gärna några cupcakes-wrappers och ställ dem i. 
_MG_4974 Hett tips till glöggfesten, julafton eller lördagsfikat är en kaffebricka. Olika sorters socker, kanderade apelsinskal, honung, hackad mörk choklad och julkryddor. Brygg en stor kanna mörkrostat kaffe och låt gästerna servera sig själva sin favorit. Ha eventuellt lite starkare saker att spetsa till drycken med. _MG_4976Cake-pops gjorda i pralinformar med pepparkakskrydda.  _MG_4867Cakepops med mörk choklad och polkagris som krossats i mortel. _MG_4872Granar av pappkoner i klädda konservburkar bildar en liten skogsdunge bland alla fat. _MG_4874 Marängklubbor i olika pastellfärger och strössel. Spritsa ut marängsmeten på bakplåtspapper, strössla och stick i en grillpinne innan det är dags att grädda! _MG_4875 Små behållare som jag vikt själv av tjockare papper och klätt med omslagspapper innehöll köpe-godis som jag tycker passade fint till._MG_4876Slå till med ett rejält pralin-fat med massor av olika sorter! _MG_4877På spisplattan kunde man göra sina egna struvor! _MG_4984Sugrör med små hjärtan som klistrats på ger ett festligt intryck! _MG_4880 Några rejäla burkar med kristyr-pepparkakor hör självklart hemma på dessert-bordet. _MG_4882 Muggar och glas piffades med specialbakade pepparkakor och ett fint snöre. _MG_4888Rödvitt! _MG_4886På ett gäng teskedar fäste jag snöstjärnor i lera som jag stansat ut och låtit torka. En klick smältlim så var det klart!_MG_4893 Sockerbitar som jag fäst sugarpastefigurer på med vit kristyr. _MG_4895 Pepparkaksflarn med pärlsocker (samma recept som till pepparkakssticks) och skedar med smält choklad och polka-kross på. Supergott i kaffet eller varma chokladen!_MG_4896 Glöggen serverades i flaskor, termosar och kannor med etiketter på så att alla kunde hitta sin favorit. Hemmakokad vinglögg, sockerfri vit glögg och så några köpte sorter och vinnaren var Icas alkoholfria, haha. _MG_4901 Små dekorationer som flaggor till exempel, gör det hela lite piffigare och festligare på stubben!_MG_4902 Snipp snapp snut så var glöggen slut!_MG_4904
Mitt liv | |
#1 - - Mathilda:

HERREGUD SÅ FINT! Helt otroligt att du har gjort allt det! Vilken lycka att få komma på glöggkalas hos dig! :) God jul!

Svar: TACK! :) Du får komma hit så ska du allt bli bjuden på nåt :) GOD JUL!
lindas

#2 - - Saga:

Har ganska nyss hittat din blogg, och du är nog min nya idol!! :D Haha. Allt är ju jättefint, att du orkar fixa så mycket! Blir så inspirerad att fixa själv!

Svar: OJ vad glad jag blev! Det är så roligt när man kan inspirera andra, det känns liksom stort på något sätt, att fler blir inspirerade till att göra världen vackrare. :) Gissar genom din tumblr-sida att du precis som jag älskar vackra saker! Välkommen hit och hoppas du kommer att trivas! kram
lindas

Upp
hittarecept.se