Saffranskladdkaka med mazarin 1 stor form
125 gram osaltat smör (hälften kvarg, hälften smör)
2 msk sötning
1 dl grädde (mjölk)
4 ägg
1-2 pkt saffran 0,5 g
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
8 bittermandlar
Smält smöret i en kastrull. Ta i saffran och sötning i smöret, blanda också ner grädden. Blanda detta väl. Vispa kraftigt ner äggen med handvisp.
Blanda kokosmjöl och mandelmjöl och vispa ner det väl. Riv ner 8 bittermandlar. Häll upp i en smord och pofiberbröad rund form ca 22 cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 10 min, vakta kakan, den ska vara ”dallrig” ca 3 cm och in från kanten. Ställ svalt och låt sätta sig.
Servera med grädde.
Griljerad skinka
1 äggula
3 msk dijonsenap
0,5 tsk svartpeppar
Pofiber
Gör såhär:
Blanda äggula, peppar och senap och bre på skinkan. Strö pofiber över och griljera i ugnen på 200 grader ca 10-15 minuter. Håll koll så det inte bräns!
Vörtbröd 1 limpa
Skinksmörgåsarna duggar tätt och är väääldigt goda!
6 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 tsk malen pomerans
1.5 tsk malen ingefära
3/4 tsk malen nejlika
3/4 tsk malen kardemumma
1 krm salt
2 dl julmust light
2 dl creme fraiche
Blanda först ihop alla torra ingredienser. Häll sedan i ägg, julmust och cf. Blanda allt och låt stå 5 minuter. Häll i form med bakplåtspapper i. Grädda i mitten av ugnen 40 minuter på 200 grader. Pepparkaksglass
1 dl vispgrädde
3 äggulor
1 msk sötning
100 g philadelphiaost
1 tsk pepparkakskryddor
Vispa grädden hårt. Blanda ihop det andra för sig och vänd sedan försiktigt i grädden. Häll i form med plastfolie och frys tre timmar.