Kryddsmör
När man har mängder med smör i kylskåpet brukar alltid detta göra att det går åt snabbt. Kryddsmör i alla dess former har en förmåga att försvinna snabbt. Min personaliga favorit är vitlök och örsmör men dessa blev två nya favoriter här hemma. Pepparsmöret med tre sorters peppar blev riktigt gott och rödvinssmöret passar perfekt till köttätarna. Tror båda blir riktigt bra nu när grillsäsongen står för dörren. Bara att skiva upp och lägga i frysen så kan man plocka upp när man behöver.
Rödvinssmör:
1/2 dl finhackad schalottenlök
3 msk rött vin
lite vinäger
salt
150 g smör
Fräs löken med vin och vinäger och låt koka in. Svalna och rör ner i smöret med salt. Forma till en rulle, lintda in i bakplåtspapper och lägg kallt.
Pepparsmör
250 g mjukt smör
1 msk rosépeppar
1 msk grönpeppar
1 msk grovkornig svartpeppar
salt
Mortla eller hacka pepparsorterna så fint du kan. Blanda ihop dem med smöret. Smaka av med salt. Forma till en rulle, lintda in i bakplåtspapper och lägg kallt.