Jag hade med mig en korg med lite hembakat när vi kom hit, bland annat en kladdkaka med chokladbitar i. Så gissa om det blir mycket fika här, men det passar mig bra för jag blir alltid vrålhungrig så fort jag sätter foten på en båt, det är knäppt men så är det! Sjön suger är inte taget ur luften uppenbarligen!
Grejen med kladdkakor är att de ska vara riktigt kladdiga tycker jag, inte rinnande men kladdiga och det var den här. Chokladbitarna gör det hela ännu godare, egentligen ska det bara vara vit choklad men jag blandade vit och vanlig, ljus blockchoklad eftersom jag inte hade tillräckligt med vit choklad hemma.
1 kaka/form
50 gram smör
½ dl mat- eller rapsolja
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,25 dl vetemjöl
1 nypa salt
4 msk kakao
100 gram vit choklad
1. Smält smöret och blanda ner oljan. Viska ägg, socker och vaniljsocker.
2. Rör ned smöret i äggvispet. Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och kakao, i en separat bunke innan du rör ner det i äggvispet.
3. Rör till en slät smet. Smörj och bröa en rund bakform, häll ner smeten i formen. Grovhacka chokladen och tryck ner bitarna i smeten.
4. Grädda längst ner i ugnen, 175grader, i ca 15minuter. Den ska vara kladdig inuti!