Mjuk pepparkaka, ca 16 skivor
2 ägg
1 dl sukrin+1 knivsudd stevia
150 g kesella
1 dl mjölk
1 dl vaniljprotein
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskryddor
Vispa samman ägg och sötningsströ. Tillsätt resterande ingredienser och vispa samman allt tills du får en jämn smet. Smörj en normalstor form med smör och bröa med pofiber. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 50 minuter i 160 grader.
Smakar som skåne-pepparkaka när man äter med smör!Sarah Bernhardtbiskvier 8 stBotten:
1 dl mandelmjöl
1 äggvita
1 msk sötströ
Chokladkräm:
¾ dl vispgrädde
50 gram mörk choklad
1 ½ tsk sötströ
½ krm vaniljpulver
Chokladöverdrag:
70 gram mörk sockerfri choklad
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorn
a får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.
Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.
Chokladöverdrag
Smält chokladen och låt den svalna lite. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.
Supersaftiga saffransmuffins 12 st
3 ägg
3 msk sukrin+1 knivsudd stevia
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
100 gr smör
1/2 dl mjölk
0.5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
Vispa ägg och sötning pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smör och blanda i mjölken, häll ner det i äggsmeten. Rör ner det torra och blanda ihop.
Fördela smeten i 12 formar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 min. Ta ur och låt svalna.
Varm choklad
Värm upp mjölk och vispa ner 1,5-2 msk kakao och 1 msk sukrin. Låt koka upp och servera med vispad grädde och lite pudrad kakao.Struvor
1 ägg
1 dl mjölk
1-2 msk kokosnötsmjöl
500 gram kokosfett (att fritera i)
Smält kokosfettet och droppa ner några droppar smet för att se så att det pyser och fräser om det. Doppa sedan järnet i fettet och sen i smeten utan att det kommer smet på ovansidan av järnet! Doppa sedan ner järnet i fettet och låt friteras ca 20-30 sekunder. Lyft upp och peta av jätteförsiktigt med en sked på hushållspapper på galler. Innan de kallnat helt, strö lite sötströ över.
The ugly truth: Riktigt knepigt att få av dem så efter två stycken tröttnade jag och hällde allt i pannan och gjorde en friterad pannkaka istället.