Efter fredagstacon blir det ju alltid några bröd över som man fryser in och glömmer och ta fram nästa gång då man istället öppnar ett nytt paket. Eller rentutav slänger kanske. Men om man sparar dem kan man på lördagen få en supersnabb och enkel lunch eller lördagsmys-middag.
Bred ketchup eller koka egen pizzasås och bred ut. Lägg några skivor ost ovanpå samt massor av oregano. Lägg sedan på det du har hemma (eller gör frys-rens som jag). In i ugnen tio minuter på 250 grader.Bjud in ett gäng vänner, familjen eller bjud på barnkalaset. Det blir massor av pizzor med massor av olika pålägg. Dela gärna så att alla får en liten bit av alla sorter.
Själv körde jag på en botten av ägg, fiberhusk, lite salt och mjölk. Delade in påläggen i fyra delar; kryddig korv, salami+soltorkade tomater, tonfisk samt bbq-pulled pork.
Desserten blev creme brulée enligt Leilas recept. Till det en kula pepparkaksglass och de som äter socker fick dessutom ett pepparkaksflarn, pepparkakskross samt en chokladpralin.
Crème Brûlée à la Leila 6 port
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 st äggulor
1 dl strösocker
1 st vaniljstång, färsk
Sätt ugnen på 95 grader, varmluft. Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt. Om du inte har varmluftsugn, ställ formarna i vattenbad. Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.
Pepparkaksglass Lchf 6 port
6 äggulor
1 dl sukrin + ½ krm stevia
2,5 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
2 msk pepparkakskrydda
Vispa äggulor och sukrin väl tills smeten blir ljus och porös.