Baka en påsktårta

_MG_9067
 
Påsk är fin att fira med en tårta, det är inte bara det att det är påsk utan det är ju också liksom ett tecken på att det verkligen är vår tycker jag! Kanske därför som man alltid tycker att påsken är så himla skön?
 
Förra året hade jag ett fantastiskt roligt samarbete med slöjddetaljer och gjorde bland annat denna tårtan. 
 
 
_MG_9062
 
Jag gjorde en riktigt gul påsktårta i starka färger och fyllde med smarriga fyllningar innan jag dekorerade med blommor, kyckling, ägg och grönt gräs.
 
_MG_9046
 
 Påsktårta
4-5 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2-3 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst (luftigt).
Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål.
Blanda gärna med gaffel för att vara säker på att allt blandas ordentligt.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt.
 
Smörj och bröa (gärna med mannagryn) en rund bakform med diameter cirka 23 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter.
 
När tårtbottnen har svalnat, skär den i tre lager.
Fyll med valfria fyllningar, jag hade två lager päronfyllning och ett lager med jordgubb/rabarber.
Fräscha och lätta smaker. Sedan färgade jag marsipan och gjorde figurer!
 
färgade jag marsipanen med icingfärger och gjorde figurer. Här kan du läsa om hur jag gör tårtan steg för steg med inplastning, hur många dagar den vilar osv. _MG_9063
 
Glutenfria muffins 12 st
40 g smör
6,5 dl socker
1 litet ägg
1,5 dl glutenfri mjölmix
3,5 krm bakpulver
2 krm vanlijsocker
0,5 dl kesella/mjölk/yoghurt
 
Sätt ugnen på 200 grader, Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. 
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med kesellan.
Häll upp i formar och sätt in i ugnen i ca. 15 minuter. Dekorera med marsipan!
 
_MG_9319 _MG_9322 
Recept | |
Upp
hittarecept.se