Baka lchf till jul: kakor, biskvier, muffins

Lussekatter/Lussebullar/saffransbullar 20 stycken
5 ägg
5 msk sukrin + 1 krm stevia
25 gram smält smör+25 g kesella 10%
1 dl soyamjölk
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 påsar saffran
Vispa ägg och sötning fluffigt. Häll i smält smör, grädde/mjölk och saffranet. Rör i resten av ingredienserna och låt svälla i 10 minuter. Rulla till tjugo lussekatter och grädda knappt en kvart i 175 grader.
Blir 50 kcal/lussekatt och mindre än 1 kolhydrat/bulle.
Pepparkakor
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
125 gram smör
2 ägg
2 tsk pepparkakskrydda
1 msk fiberhusk
2 tsk sötning
Separera äggen. Smält smöret och blanda ner kryddorna. Rör ner mandelmjölet, fiberhusk, äggulor och sötning. Låt svälla 20 minuter. Vispa äggvitan hårt och vänd ner försiktigt i smeten, rör sedan i kokosmjölket. Låt stå i kylskåp några timmar, kavla ut och stansa ut pepparkakor som är lite tjockare än vetemjöls-peppisar. Grädda i ugnen på 200 grader ca 8-10 min. Ät med ädelost!
2 ägg
1 dl sukrin+1 knivsudd stevia
150 g kesella
1 dl mjölk
1 dl vaniljprotein
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskryddor
Vispa samman ägg och sötningsströ. Tillsätt resterande ingredienser och vispa samman allt tills du får en jämn smet. Smörj en normalstor form med smör och bröa med pofiber. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 50 minuter i 160 grader. Smakar som min gamla favorit skåne-pepparkaka när man äter med smör!
En annan variant på mjuk pepparkaka:
Mjuk pepparkaka 1 liten form
25 gram smör
2 stora ägg
0.5 dl gräddfil
2 msk sukrin och 1/4 krm stevia
2 msk kokosmjöl
2 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk pepparkakskryddor
0,75 krm bikarbonat.
0,5 msk fiberhusk
Vispa ägg och sötning pösigt. Blanda i gräddfilen och smält smör och sedan resten av ingredienserna. Smöra och bröa en form med pofiber. Grädda i 175 grader cirka 30 minuter. Servera med en klick vispad grädde och lite lingon.
Sarah Bernhardtbiskvier 8 st
Botten: 1 dl mandelmjöl
1 äggvita
1 msk sötströ
Chokladkräm: ¾ dl vispgrädde
50 gram mörk choklad
1 ½ tsk sötströ
½ krm vaniljpulver
Chokladöverdrag:
70 gram mörk sockerfri choklad
Botten Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorn a får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.
Chokladkräm Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.
Chokladöverdrag Smält chokladen och låt den svalna lite. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.

Supersaftiga saffransmuffins 12 st
3 ägg
3 msk sukrin+1 knivsudd stevia
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
100 gr smör
1/2 dl mjölk
0.5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
Vispa ägg och sötning pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smör och blanda i mjölken, häll ner det i äggsmeten. Rör ner det torra och blanda ihop. Fördela smeten i 12 formar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 min. Ta ur och låt svalna.