Det Ska Va Gött Å Leva

Släng en köttbit och bbq-sås i en gryta på kvällen och ställ in i ugnen inan du går till jobbet. När du kommer hem doftar det underbart och du har en galet god middag framför dig. Älskar lat lyxmat! Här hittar du mitt recept. _MG_7767 Pulled pork gör man minst ett kg varje gång och efter tre personers middag och två matlådor så blev det ändå en skål kvar som jag gjorde pizza på dagen efter. På botten bredde jag tomatpuré, la på oregano, ost och till sist pulled pork. Gräddades i 250 grader tills osten blev gyllene och sedan serverades med coleslaw!_MG_7841En annan dag blev det omelettpizza (botten på ägg, mjölk, salt, fiberhusk och pofiber) med tonfisk, rödlök, svartmögelost och skinka._MG_8136Ska jag tipsa om att man kan köpa kräftor på Ikea... inte helt fel!_MG_8247 Plankstek 2 port Plankstek som man provar för första gången får inte lov att vara så här SUPERGOD!!! Men det var den vilket innebär att jag redan längtar tills nästa gång jag gör den igen. Bara tjugo minuter tog det och jag slängde upp mitt på en skärbräda i brist på riktig planka. Ytterfilé marinerad med en skvätt rödvinsvinäger på, blomkålduchesse ("kokad" i micro för fastare mos) och till detta en supergod bearnaise, paprika i brist på tomater, baconlindad sparris och stekta champinjoner. Blomkålsduchesse 4 pers 1 blomkålshuvud (ca 1 kg) 0,5 dl vispgrädde 1 ägg En klick smör Salt och vitpeppar Skölj och dela blomkålen i buketter. Lägg blomkålen i en skål som kan köras i micro och häll i ca 0,5 dl av grädden. Tillaga blomkålen i 10-15 minuter på högsta effekt, känn efter med en provsticka att blomkålen blivit mjuk. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde. Rör ner ägg och smaka av med salt och peppar. Svalna. Låt det marinerade köttet brynas nästan klart i panna. Halvera stora tomater/paprika och linda en baconstrimla rund ett gäng sparris. Lägg upp snyggt på plankan. Fyll en spritspåse (stjärntyll) med mos och spritsa ut runtom. Tillaga i 225 grader i 10-15 minuter till topparna fått lite färg. Häll över en rejäl klick bearnaise som du gör precis innan servering!
  • 75 g smör
  • 1 ,5  st äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 12 msk riven gul lök
  • 12 krm salt
  • 14 krm vitpeppar
  • 1 msk finhackad färsk persilja
  • 34 msk finhackad färsk dragon
Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.
_MG_8282Lunch på två ägg, avokado och vitkålschips._MG_8151Fina och goda äggbakelser! Lägg fyra skinkhalvor/ parmskinka/bacon längs kanten i en oljad form. Lägg i kött, grönsaker eller annan fyllning och knäck ett eller två ägg ovanpå. Krydda lite och låt stå till sig i ugnen 20 minuter i 180 grader. _MG_7822Brödälskare som man är så måste ett nytt brödrecept med broccoli provas. Broccolibröd 45g mandelmjöl 30g fiberhusk 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 litet finrivet broccolihuvud 3 ägg Blanda till en slät och fin smet. Forma 5 släta fina bullar. Grädda i ca 175 grader i en halvtimme. Broccolisoppa 4 pers Även soppa med denna gröna sak ihop med muskot från ett gammalt favoritrecept är mums filibabba!
  • 1 gul lök
  • 500 g färsk broccoli
  • 7 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 krm mald muskot
  • salt, peppar
Hacka löken. Dela broccolin i buketter och skiva stammen. Koka lök, broccoli, vatten, fond, grädde och muskot under lock tills broccolin är mjuk, cirka 12 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Strö över pumpa­kärnor vid servering. _MG_7744Det här moset är det godaste jag ätit i mosväg, helt sagolikt krämigt och syndigt gott! Helt klart ett av de bästa recepten jag kommit på, nya favoriten! Vitkålsmos med avokado 4 pers 1 kg vitkål 1 mogen avokado 1 dl grädde/philadelphia/creme fraiche/kvarg/mjölk salt, peppar Skär vitkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten 10 minuter. Häll av och mixa ihop med avokado, mejerier och kryddor. MUMSMUMSMUMS. Till moset serverade jag strömming vänt i egengjort ströbröd av knäckebröd (nödlösning när man inte har något hemma) _MG_8013Tillfällig hang-up på bladspenat, solroskärnor, lite kokos och så valnötsolja ovanpå!_MG_8051 Caesarsallad med kyckling, MUMS!_MG_8227Gratinerad paprikahalva som jag grillade i ugn 10 minuter, knäckte sedan i ett ägg och körde 10 minuter till. Salta och peppra!_MG_8375  
Recept | |
Upp
hittarecept.se