Stoppa korv till jul!
Nu är det ju snart första advent och jag har själv bestämt mig för att göra allt som jag känner för och strunta i allt som jag inte känner för. Förra året känner jag att jag nästan överträffade mig själv med världens största glöggkalas, julgodis för tusentals kronor, ett så stort pepparkakshus att det inte fick plats att gräddas i ugnen och provade alla recept jag hittade.
Om man ändå vill göra så mycket som möjligt är det bäst att börja i tid. Att stoppa korv är väl ändå julens kladdigaste, roligaste och meckigaste bestyr i alla fall! Men det går att göra nu och frysa in fram till jul. Och det bästa är att det är 100% kötthalt, rena och naturliga råvaror!
2 kg blandfärs som delas i fyra delar för fyra smaker 1 tsk salt+ 1 tsk peppar till varje korvsats valfria kryddor (Julkorv: kryddnejlika, kanel, kardemumma, pepparkakskrydda, ingefära. Glöggkorv: mixad glöggkrydda (Kockens). Örtkorv: sommarens torkade kryddor timjan och rosmarin. Falafelkorv: falafelkrydda från Rosengård 1,5 dl vatten till varje korvsats 5 meter fjälster (jag använde svinfjälster från Willys. Tips att köpa där, kostade 30 kr istället för Icas 90 kr för samma mängd) Dela färsen i fyra delar, krydda och kör med degkrokarna rätt länge tills degen är väl arbetat. Tillsätt sedan vattnet lite i taget tills allt är inarbetat. Gör sedan som på bilden nedan: Trä fjälstret på en slät tyll med stor öppning, fyll påsen med korvsmeten och spritsa i fjälstret. Knyt snören och klipp av fjälstret där du tycker är lagom. Tips är att märka korvarna direkt vilka smaker det är så att man inte blandar ihop dem!